“Johan är Applikationsexpert med inriktning automation.” 

Johan Skogström Jodenius är sedan 1 år applikationsexpert med inriktning automation hos WILO Nordic. På gymnasiet läste han till automationselektriker och efter starten på karriären i en annan bransch tackade han ja till tjänsten efter goda erfarenheter från WILO:s produkter och ett gott intryck av arbetsplatsen. I framtiden tror han att vi kommer se ännu fler system i samverkan med olika pumptyper.

Johan Skogström Jodenius, WILO Nordic

När Johan ville byta jobb såg han annonsen från WILO och blev nyfiken eftersom han hade goda erfarenheter av deras produkter. Ett gott intryck av arbetsplatsen gjorde att han tackade ja till tjänsten som Applikationsexpert med inriktning på automation och sedan ett år tillbaka är han en del av pumpbranschen. 

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?
– Då jag inte arbetat så länge går i dagsläget mycket tid till att hjälpa kunder med förfrågningar och support.

Vad är enligt dig fördelarna med att arbeta inom pumpbranschen?
– Man snuddar vid flera olika applikationer för pumparna och har möjligheten att lära sig mycket om de olika områdena.

Vad gillar du med arbetet?
– Jag gillar att jag får möjligheten att använda den kunskap jag samlat på mig från tidigare arbeten och nyttja den tillsammans med det jag lär mig på Wilo. Wilo har ca 8000 anställda globalt, det är faktiskt det minsta företag jag jobbat på sen jag slutade gymnasiet. Så för mig känns det som ett företag med korta beslutsvägar och nära kontakt med huvudkontoret.

Varför borde fler söka sig till pumpbranschen?
– För att man får möjligheten att bredda sin kunskap inom många områden samtidigt som det är en bransch med goda framtidsutsikter då det finns många äldre produkter ute på marknaden som kommer behöva bytas ut.

Vem passar det här arbetet för?
– Alla med tekniskt intresse!

Hur ser du på din framtid och hur tror du pumpbranschen kommer att utvecklas?
– Jag hoppas kunna utvecklas och få chansen att nyttja mina kunskaper för att utveckla branschen. Digitaliseringen kommer bli en ännu större del av branschen där vi kommer se ännu fler system i samverkan med olika pumptyper.