”Jag uppskattar variationen,
inte en förfrågan är den andra lik.”

Eva Røstbakken är Sales Engineer hos pumpföretaget Zander & Ingeström. Hon uppskattar ett självständigt arbete där hon får hjälpa kunderna att hitta de bästa lösningarna och bygga relationer. Dagarna varieras med kundkontakt eller offertskrivande framför datorn och dagar när man är ute på vägarna för att besöka kunder.

Eva Røstbakken, Zander & Ingeström

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?
– Jag svarar på mail från kunder och kontaktar leverantörer, gör offerter. Vissa dagar är jag ute på vägarna hela dagen för att besöka kunder.

Vad är enligt dig fördelarna med att arbeta inom pumpbranschen?
– Variationen, inte en förfrågan är den andra lik. Man vet aldrig hur dagen blir när man slår igång datorn på morgonen. Jag trivs med att jobba självständigt och att hjälpa kunderna med att hitta lösningar, bygga relationer. Och att man stadig lär sig något nytt.

Varför borde fler söka sig till pumpbranschen?
– Det är en bransch som alltid kommer att finnas. Processindustrin kommer alltid att ha behov av pumpar för att förflytta produkter från A till B, så det är en rätt så trygg arbetsplats.

Vem passar det här arbetet för?
– Sociala människor som gillar att skapa kundkontakter och hitta lösningar.

Hur tror du pumpbranschen kommer att utvecklas och vilken kompetens kommer att behövas i framtiden?
– Personliga möten kommer alltid att väga tungt. Teamsmöten i all ära, men att vara ute i verkligheten kommer alltid att väga tyngst.