Swepump kliver in i 2022 med ny logotyp

Swepump som organiserar de svenska pumpaktörerna verksamma inom samhällsbyggnad och grön omställning lanserar en ny logotyp. Logotypen har kvar symbolen från tidigare, men får en mer kraftfull ordbild och ett modernare uttryck för att symbolisera en bransch under utveckling.

Swepump organiserar de svenska pumpaktörerna och arbetar med viktiga frågor inom samhällsbyggnad och grön omställning för hela vår bransch. En starkare logotyp ger ett mer rättvist intryck av en bransch i en spännande utvecklingsfas.” säger Alexander Hahn, ordförande Swepump samt marknadschef för Xylem Water Solutions Sweden.

Swepump har sitt kansli hos Teknikföretagens Branschgrupper som skapar goda förutsättningar för konkurrenskraftiga svenska teknikföretag. Branschansvarig är Joachim Jämttjärn som kommenterar den nya logotypen:

Swepump stödjer och främjar medlemmarnas intressen både nationellt och internationellt på det tekniska, ekonomiska och juridiska området. Med en uppdaterad logotyp får Swepump ett modernare uttryck vilket bättre speglar medlemsföretagens framåtlutade verksamheter.

Logotypens symbol är hämtad från en pump och fanns med i den tidigare logotypen. Den nya logotypen med en kraftfullare ordbild antogs av styrelsen under hösten 2021.


Nyheter


Möt Swepumps nye styrelsemedlem Lars Rüdén

Robota ingår i Indutradekoncernen och etablerades 1943, men det var på 60-talet som pumpar blev den huvudsakliga sysslan. ”Jag har

Världsvattendagen 2022 fokuserar på grundvatten

Årets tema tas fram av UN Water och i samband med Vattendagen släpps rapporten The UN World Water Development Report

Atlas Copco förvärvar Pumpenfabrik

Pumpenfabrik Wangen har sitt säte i Wangen, Tyskland och har 265 anställda. Under 2020 hade de intäkter på ungefär 466

Andreas Lindberg, Wilo Nordic, ny i Swepumps styrelse

Andreas Lindberg är ny VD för Wilo Nordic sedan den 1 oktober i år och valdes in i styrelsen i