Josef är andra generationen i pumpbranschen

Josef Ström har valt pumpbranschen precis som sin pappa och har en bred tjänst där han jobbar med såväl service och montage som lager och logistik. Variationsrika dagar och frihet under ansvar är tjusningen med att arbeta i ett mindre företag inom pumpbranschen enligt Josef. 

Josef Ström, Pumpteknik

Josef Ström, Pumpteknik

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?  
– Det varierar jättemycket, men det är också tjusningen. Varje dag ansvarar jag för alla in- och utleveranser, det är också jag som gör vår uteservice en dag i veckan.

Vad är enligt dig fördelarna med att arbeta inom pumpbranschen?  
– Vet inte om det är typiskt pumpbranschen men att jobba i ett litet företag där man har mycket frihet under ansvar känns väldigt givande. Sedan är vi ett väldigt gott gäng. Nästan alla mina kollegor har jobbat +20 år i pumpbranschen så jag lär mig nytt varje dag. Jag känner mig alltid väldigt inkluderad vilket jag kan tänka mig inte alltid stämmer om man jobbar på ett större företag.

Varför borde fler söka sig till pumpbranschen?
– Det är en väldigt trygg arbetsgivare. Pumpbranschen är inte speciellt konjunkturkänslig, våra produkter och tjänster behövs alltid.

Vem passar det här arbetet för?  
– Det finns nog arbete för alla inom pumpbranschen, min tjänst är väldigt varierande och fysisk vilket passar mig väldigt bra.

Har du någon berättelse från din vardag att dela med dig av?  
– Ena dagen kan jag ha fullt upp med inleveranser, oftast måndagar då vi får våra leveranser från Tyskland och Italien, nästa dag kan jag ha en panikleverans som måste gå samma dag och tredje dagen är jag ute hos någon kund och servar deras blåsmaskiner.

Hur tror du pumpbranschen kommer att utvecklas och vilken kompetens kommer att behövas i framtiden?
– Pumpbranschen behöver väldigt varierande kompetenser. Lager och verkstad kommer alltid behövas. I framtiden tror jag man kommer tänka mer på hållbarhet och kanske laga och reparera mer framför att köpa nytt.