“Är du teknikintresserad, tycker om att lösa problem och ha många bollar i luften? Då kommer du trivas!”

Rebecca Stenberg arbetar som kund- och säljsupport på Axflow och är inne på sitt 5:e år i pumpbranschen, en bransch där det enligt henne aldrig är tråkigt. Hon uppskattar att arbeta på ett mindre företag med en familjär och härlig atmosfär och där ingen dag är den andra lik.

Rebecca Stenberg, Axflow.

Rebecca Stenberg har en 3-årig gymnasieutbildning med inriktning teknik och konstruktion, därefter har hon läst ekonomi och administration.  

Sökte du dig aktivt till just pumpbranschen?
– Nej, jag sökte en tjänst inom kund- och orderhantering, men med teknisk inriktning. Nu är jag snart inne på mitt femte år!

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?
– Jag har mycket kundkontakt, via telefon och mail. Det kan vara allt från prisförfrågningar, leveranstider, status på beställningar, att ta fram olika dokument som manualer och datablad. Kontakt med leverantörer, hantering av inköp och bevakning av leveranser.

Vad är enligt dig fördelarna med att arbeta inom pumpbranschen? 
– Det är aldrig tråkigt, ingen dag är den andra lik, nya utmaningar, det finns så mycket att lära sig och fördjupa sig inom och innebär nya och olika utmaningar varje dag. Och att jag får jobba på en fantastisk arbetsplats med så duktiga kollegor. Axflow är ett mindre företag med en familjär och härlig atmosfär. Det bästa är att vi alla ALLTID hjälps åt och finns där för varandra, för våra kunder och företagets bästa. Det är en inställning som präglas i allt vi gör. Att vi inte är ett större företag gör också att målen vi har och det vi strävar efter känns närmare och mer påtagligt än det skulle göra i en större organisation. Jag känner mig delaktig i allt företaget gör och det är viktigt för mig!

Varför borde fler söka sig till pumpbranschen?  
– För att det är så roligt! Det finns så mycket man kan göra! Jobba med kundservice, räkna på och dimensionera pumpar. Bli specialists på en typ av produkt eller inom ett visst område. Jobba hos en tillverkare, distributör, serviceverkstad eller i en industri. Jag tror inte många tänker på alla möjligheter som finns!

Vem passar det här arbetet för? 
– Är du teknikintresserad, tycker om att lösa problem och ha många bollar i luften? Då kommer du trivas!

Hur ser du på din framtid inom pumpbranschen? 
– Positivt, jag känner att jag utvecklas varje dag, jag fördjupar och utbildar mig aktivt inom olika områden och vill kunna tar mer ansvar och stärka upp vår verksamhet!

Hur tror du pumpbranschen kommer att utvecklas och vilken kompetens som kommer att behövas i framtiden? 
– Som med alla annan teknik förnyas den och blir smartare och effektivare. När det kommer till kompetens behöver man ha kunskap om tekniken, många och inklusive jag när jag började hade uppfattningen att man måste vara ett geni på matte och fysik. Men idag finns det olika hjälpmedel för att kunna göra beräkningar. Det viktiga är att förstå själva tekniken.